Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

H2O

Publicerad 2013-04-05 16:05:00 i Allmänt, Bilder, Tomten,

Nu är brunnsborrarna igång. Efter lite orienteringsproblem, där det krävdes hjälp med lokalkännedom för att hitta fram, lyckades de till slut etablera sin utrustning under eftermiddagen i går. (Att de hade svårt att hitta till tomten känns som ett stort plus :D) Enligt uppgift har de även börjat med borrandet, troligen för foderrör. I dag skulle de på utbildning så färdigställandet sker på måndag. Bara att hålla tummarna för att de hittar vatten tidigt så vi slipper borra allt för djupt och även att vi slipper "tillrinningsförbättrande åtgärder".

Så här ser borr-riggen ut på plats:
 
I morgon blir det besök på Eldabutiken för lite diskussion kring skorsten m.m.
 
Trevlig helg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela