Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Två av sju

Publicerad 2013-04-08 07:46:00 i Tomten,

Jag kunde inte hålla mig borta. I helgen började vi på allvar med att fälla de träd som tyvärr står i vägen för vårt husbygge. Totalt rör det sig om två stora fina gamla björkar, fem mindre tallar och en massa småenar och annan sly. Arbetet gick fint förutom ett smärre missöde som gjorde att det hela drog ut lite på tiden. För de kvarvarande fem träden räknar vi med cirka 1,5 h/träd, fällt, kvistat och upppkapat i 2-3 meterslängder. Det hela borde alltså vara avklarat på en arbetsdag. För den som vill ha ett riktigt bra och långt gympass så är det fritt fram att anmäla sitt deltagande i kommande röjning!
 
I kväll (måndag) ska vi träffa en elfirma för att gå igenom vår offertförfrågan. Spännande! Förhoppningsvis har också brunnsborrarna blivit klara under dagen och kan lämna besked på vad hålet kostar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela