Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Stort tak för hjälpen i helgen!

Publicerad 2013-08-25 20:26:00 i Allmänt, Bilder,

Under lördagen hamnade takpannorna på plats. Med stor hjälp av vänner och familj gick jobbet som smort! Det var så roligt att vi la en fjärdedel av taket två gånger!
 
På mindre än en vecka har vi alltså fått huset tätt, glespanelen klar och pannorna på. Utvändigt är det fortfarande en del plåtarbeten och verandan kvar. Nu får snickarna kliva in och börja med isolering av mellanbjälklag, FTX-system, golvspån m.m.. På måndag kommer också elektrikern och börjar dra sina tåtar och på onsdag är det dags för rörmokarna att återvända till bygget.
 
Full fart framåt som vanligt. Målet att vara inflyttad till jul känns faktiskt riktigt realistiskt just nu!
 
 
Bra blir det i alla fall. Hängrännorna är det vi själva som satt dit och en hel del plåtarbete har E-Ms bror utfört. För det belönades han med en ny plåtsax i lördags :p

Kommentarer

Postat av: Gunnar Munktelius

Publicerad 2013-08-27 22:10:49

Vad mycket som är gjort!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela