Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Brunnsborrning

Publicerad 2013-03-28 12:18:00 i Allmänt, Projektering,

Nu har vi samlat på oss tre offerter från brunnsborrare. En har redan prisat ut sig ur diskussionerna. Övriga två ligger väldigt nära varandra i pris och den ena träffade vi i morse. Utrustad med slagruta gjorde han ett platsbesök på tomten. Han hittade mycket vatten runt omkring på tomten och trodde inte att det ska bli något bekymmer att leta rätt på en lämplig brunnsplats. Att borra en brunn mellan 30-60 m djup kommer att landa på mellan 24-33 kkr inkl. 10 meter foderrör. Till det tillkommer sedan installation av pump för anläggningen. Vilken av borrarna vi väljer kommer att avgöras på personlig kontakt och tidsaspekten då kommun gärna vill se att det finns vatten på tomten så snart som möjligt.

Det tråkiga med dagens tomtbesök var att den perfekta vedhögen som vi knåpat ihop under de senaste helgerna tyvärr har rasat. Det var väl i och för sig ingen överraskning eftersom den stod på två decimeter snö i söderläge...

I helgen blir det mest orientering i sörmlandsskogarna och god mat vid dukade bord :) En vilohelg från husplaner med andra ord.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela