Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Det rullar på

Publicerad 2013-03-25 15:59:00 i Allmänt,

Nu har vi kollat av med kommun igen. Bygglovsansökan har kommit in och vi har blivit tilldelade en tjänsteman som ska handlägga ärendet. För enkelhetens skull så är det självklart inte samma handläggare som under förhandsbeskedet. Nej då. Nu har vi fått en ny. Nu är det ju i och för sig ingen större förlust då den tidigare tjänstemannan mest verkade pilla naveln och inte vara intresserad av att utföra några stordåd. Den kontakt vi haft med vår nya handläggare hittills har varit mycket bra, det går att resonera med honom och han har förmågan att själv lyfta på luren och kontakta oss!

Vi passade även på att ställa lite frågor inför bygget/bygglovet. Några bra nyheter dök upp. Bland annat krävs det inget lov för att bygga vägen, det är bara att tuta och köra. Det betyder att vi kan tjuvstarta lite med vägbygget före bygglovet är klart och på så sätt spara lite tid. Även garage/carport/förrådet togs upp. I Västerås gäller tydligen att komplementbyggnader under 50 kvm utanför planlagt område inte är bygglovspliktiga. Nu har vi ändå sökt bygglov för ett garage med carport och förråd <50 kvm men han såg inget problem med att göra ändringar av det i efterhand.

Nu är det "bara" att hoppas att han har det han behöver för att skicka ut ärendet till berörda grannar (läs släktingar) för synpunkter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela