Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

B B B Bygglov

Publicerad 2013-05-23 12:52:56 i Allmänt, Ekonomi, Projektering,

I början på veckan var vi på besök i stadshuset i Västerås. Tekniskt samråd tillsammans med KA, Byggnadsinsp. och vår kära vän som hjälper oss med diverse tekniska bitar.
 
Mötet gick fint trots att byggnadsinspektören var mer än förvirrad och hade katastrofall koll på vilket ärende det var han hade att göra med. Den stora nyheten vid mötet var att vi kommer slippa teckna en byggfelsförsäkring. Jag har aldrig tidigare hört att någon sluppit undan den och det känns som att kommnunerna börjat lyssna på kritiken. (För er som är nyfikna kan ni googla på byggfelsförsäkring för mer info.) Vi räknar med att spara cirka 25 kkr på det. Mycket kul för de pengarna. Vi kommer även att få utföra finutstakningen själva (med hjälp av kollegor). Det ger ytterligare 5000 i besparing. Ett lyckat möte m.a.o!
 
När vi kom hem från mötet låg bygglovet i brevlådan och vi väntar nu bara på startbeskedet :D
 
Mötet med banken är flyttat till den 31 maj. Så om allt går som planerat så kan vi sätta igång med bygget i början på juni!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela