Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

In på upploppet

Publicerad 2013-11-21 08:01:48 i Allmänt,

Nu känns det verkligen som att vi är på väg mot målet. För varje dag så ser man framsteg på ytskikten. Nu är väggar, golv och tak i badrummet nere färdigt sånär som en liten fogning mellan vägg och tak. Däruppe är väggarna färdigkaklade. Golvet läggs troligen klart denna vecka. Idag kommer även elektriker å rörmokare för att börja inkoppling av el och vatten. Anticimex har plockat bort sina fläktar så det går även fint att börja sätta plattor i groventrén. För vår del gäller kompletteringar av väggar på övervåning denna vecka. Vi har även gjort en del inköp av bl.a. muggstolar och en kommod till lilltoan. I helgen lutar det åt att lägga om golvet i köket (Det skulle visst limmas, stod att läsa i instruktionerna...) När det är klart följer montering av köket. 
 
En härlig känsla att se allt växa fram, inom tidplan dessutom!
 
Elektrikern har att göra..
 
Inkommande vatten, bergvärme i svarta rör. Ut till värme- och vattenfördelare i vitgråa rör-i-rör. Gardenaslangen har använts som vattenkälla hittills i bygget.

Två muggstolar å en kommod. Det är inte vår bil på bilden...Tyvärr!
 
Färdigkaklade väggar i badrum på övervåningen.
 
E-M inspekterar.
 
Kommod med spegel. 
 
Passade bra med liten kommod.
 
Snart klart. Väntar bara på blandare som skickas 25/11.
 
Vitt i taket.
 

Kommentarer

Postat av: Maj-Britt

Publicerad 2013-11-22 08:07:17

Om man kan ta en sån sak, som att vara tvungen att bryta upp o lägga om ett golv, på det sättet... då är läget under kontroll! :-)

Svar: Jodå, än så länge så känns det lugnt. Det blir ju så mkt gjort i helgerna :D
Eva-Maj & Robin Erneby

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela