Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Ledig dag

Publicerad 2013-10-31 20:41:58 i Allmänt,

Idag har vi tagit en kort paus från bygget. Det kändes inte som att vi skulle kunna utnyttja tiden på ett bra sätt ikväll, inga småjobb att hoppa på.
 
Snickarna har krigat på i veckan med fönstersmygar, fönsterbrädor och en del foder. Slutresultatet kommer bli riktigt nice! De allmogefoder som vi köpte kommer göra sig väldigt bra i huset.
 
I nästa vecka kommer bl.a. målarna och etablerar sig. Deras uppgift blir att spackla och slipa taken. På tisdag-onsdag kommer plattsättaren och kör igång sina arbeten i badrummet på övervåningen. Eventuellt kan han även börja på bottenvåningen, det beror på hur resultatet från måndagens fuktmätning ser ut. Under 85 % RF i plattan så är det bara att tuta å köra!
 
För vår del är det mest målning av fönstersmygar just nu. Eventuellt kommer vi att bygga regelverket till farstun i helgen och fylla upp kring plintarna. När målarna är klara är det dags att färdigställa alla rummen på övervåningen.
 
 
Köket som det såg ut i veckan. Nu är det mineritskiva bakom vedspisen och snedväggen bakom spishällen är uppe. Här är alltså allt klart för målning och färdigställning.
 
Köket i 11:e byggveckan
 
 
Morgonsol
 
Huset i höstskymning från baksidan
 
En riktig favorit! :D
 
Eva-Majs mamma blandar bästa betongen!
 
Plintarna vägdes in mot en temporär regel som vi hängde i fasad med plattjärn. När ramen åker på får istället plintarnas höjd bestämma läget på regeln.
 
Mycket massor att skotta!
 
Referenser för golvsocklarnas storlek. Färdigmålad MDF 120 mm hög
 
Fönsterfoder 95 mm bred
 
 
Smygar och brädor i mdf.
 
Detalj på fräsning av fönsterbänk. Fodret ställs på bänken kant i kant med fräsningen.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela