Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Efterkalkyl byggkostnad.

Publicerad 2014-02-14 11:32:06 i Ekonomi,

Nu har vi summerat kostnaderna så bra det går. En del är avrundat och vissa kvitton och betalda fakturor har hamnat utanför byggpärmen. Men summan stämmer trots allt bra. Vi kan konstatera att vi lyckades förverkliga vårt drömprojekt på ett relativt ekonomiskt sätt. Vi landade cirka 400 000 kr under budget. Det som blev billigare var kostnaden för snickarna, cirka 250 000 kr under budget samt posten med oföutsett, 110 000 kr som vi lämnade orörd. Mindre poster som blev billigare är bl.a. försäkringar, elanslutning och KA. Övriga kostnader nästan exakt på budget. Tack vare bra förfrågningsunderlag och riktiga offerter/kontrakt.


Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela