Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Efterkalkyl byggkostnad.

Publicerad 2014-02-14 11:32:06 i Ekonomi,

Nu har vi summerat kostnaderna så bra det går. En del är avrundat och vissa kvitton och betalda fakturor har hamnat utanför byggpärmen. Men summan stämmer trots allt bra. Vi kan konstatera att vi lyckades förverkliga vårt drömprojekt på ett relativt ekonomiskt sätt. Vi landade cirka 400 000 kr under budget. Det som blev billigare var kostnaden för snickarna, cirka 250 000 kr under budget samt posten med oföutsett, 110 000 kr som vi lämnade orörd. Mindre poster som blev billigare är bl.a. försäkringar, elanslutning och KA. Övriga kostnader nästan exakt på budget. Tack vare bra förfrågningsunderlag och riktiga offerter/kontrakt.


Kommentarer

Postat av: Thomas

Publicerad 2014-02-15 03:26:00

Suverän uppställning av kostnader. Det var sånt vi letade efter när vi började kolla upp vad det skulle gå på.

Hur klarade ni utvändig målning för 10k?

Fortsätter läsa bloggen!

Svar: 10 k avser bara första strykningen. Färg + material. Det blir nog lite över det dubbla när vi är klara men det tar vi cash. Så visst. posten borde kanske vara 25 k för att vara helt rättvisande.
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Sanna

Publicerad 2014-03-08 20:58:11

Hejsan, Vi är precis i skedet att begära in offerter från diverse husbyggare på vårt framtida hus och jag hamnade på er sida när jag googlade runt lite kring kostnader för att bygga.
Jag har inte hunnit läsa igenom er blogg så frågar snabbt; har ni byggt själva eller vilket byggbolag har ni använt er av?
Mvh
Sanna

Svar: Hej,
Vi ritade och byggde delvis själva med god hjälp av vänner och bekanta. Sen hade vi en snickarfirma som gick på löpande räkning och gjorde det vi själva inte hade kompetens eller tid till. Om du bygger i närheten av Eskilstuna så kan du få uppgifter på en del bra hantverkare som vi anlitat.

Lycka till med bygget!
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Peter

Publicerad 2014-06-11 21:19:10

Fantastiskt fin sammanställning! Ni är guld värda!
Nu ska jag läsa genom resten av bloggen.

Svar: Hej! Kul att du gillar. hojta till om du har funderingar över något i kalkyl mm
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Andreas

Publicerad 2015-08-31 18:42:38

hej. Ni tycks ju ha lyckats bra med ert bygge.. ni sa att ni hittat bra hantverkare.. själv skall ja bygga i Katrineholm och det vore intressant o vet vilka ni anlitat o vad ni tyckte om dem... tack på förhand :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela