Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

195 dagar sedan första spadtaget..

Publicerad 2014-01-13 11:07:06 i Allmänt,

och 149 dagar sedan resning av huset.

Många undrar hur lång tid det tar att bygga ett hus. För oss tog det cirka fyra månader men vi hade gissat på åtta. Gissningen grundade sig i diskussioner med andra husbyggare, snickare och genom sökningar på nätet. Nu har vårt bygge har flutit på väldigt bra med endast några få dagar där det varit helt lugnt. Det mesta av stopptiden berodde helt på plattans torktid. Totalt kanske det finns 14 dagar som vi kunde ha tjänat in genom att montera fönster och dörrar lite tidigare och påbörjat avfuktningen på en gång. Självklart spelar väder och vind en stor roll. I år har ju förutsättningarna för ett bra bygge varit extra gynnsamma och vi har kunnat bygga ett hus helt fritt från regn å rusk!

Det som vi nu har kvar invändigt är mest garderobsinredning. (Inte vårt fel eftersom en del av inredningen är restad på IKEA från före jul till 24 januari.) Det ska bli riktigt skönt att kunna hänga upp kläder å slippa leta i sopsäckar.. Även en del taklister saknas då vi var cirka 30 meter kort på listerna..

Utomhus kvarstår en strykning med fasadfärg. Farstun börjar bli klar med det saknas panel på sidorna, nockpannor, trappa och lite plåtarbeten. Inget som vi prioriterar just nu med -11 °C ute.

En liten bild på farstun som blev med staket i helgen som var.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela