Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

ÄNTLIGEN

Publicerad 2014-01-02 11:05:38 i Allmänt,

Nu är vi äntligen inflyttade. Den 21 december gick lasset som planerat. Nu är även lägenhetsnycklarna inlämnade och vi är husägare och lantisar på riktigt. Vi har kommit i ordning hyfsat bra och hade fyra nattgäster över nyårshelgen. På nyårsafton var vi 11 pers utan bekymmer och det blev mycket häng i köket.
 
Vi har tagit några bilder med mobilerna men det kommer lite mer "mäklarbilder" framöver. Innan vi slutar skriva i bloggen kommer vi även att som utlovat presentera byggkostnaderna. Det återstår dock en hel del fakturor från hantverkarna så det dröjer nog någon månad tills dess.
 
Hallen sedd från groventrén. Klinker: Kalahari 46 TT
 
WC med dusch på bv. Klinker: Kalahari 33T och 10T
 
Hallen. Golvet: Ekplanka från Bauhaus.
 
Hallgolvet
 
Badrum öv. Kommod: Miller med stenskiva, ett rkiktigt fynd!
Klinker: Kalahari 33MC
 
Dusch i bad på öv. Samma klinker som tidigare. Blandare och duschset från Mora. byggehemma.se har bra priser!
 
Kamin i vardagsrum bv. Termatech 20RS med runda sidor och täljsten. Köptes som visningsex för 9000:-. ordinarie pris ca 17000:-. Kaklet på väggen är från Bauhaus Pietra Beige Natursten.
Kök helt från IKEA. 
Kakel earth antracite
Spottar från ljusexperten - Belid Cato Led-spottar.
 

Kommentarer

Postat av: Micke

Publicerad 2014-01-03 17:19:36

Jag har nu lusläst hela bloggen och ville bara säga tack för att ni delar med er. Det är mycket att sätta sig in i som projektledare.

Svar: Kul att det kan komma till nytta!
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Jennie

Publicerad 2014-01-13 12:49:55

Hej!
Jag ska lägga golv i min nya lägenhet och funderar på Oak Excellance från Bauhaus. Googlade det och hamnade på er blogg :) Undrar om ni är nöjda med golvet? Var det någorlunda smidigt att lägga? Verkar det slitstarkt?
Tack på förhand!
//Jennie

Svar: Hej, Kul med golvläggning!
Golvet är hyfsat att lägga, möjligen lite svårt att få ihop kortsidorna då det ibland kan krävas en del bankande.. Vi la ut cirka 60 kvm på en helg, cirka 50 mantimmar för oss som aldrig lagt golv tidigare. Testade att repa golvet lite med nycklar mm i butiken. Inte det mest slitstarka men det duger till vår övervåning. i kök eller mer utsatt läge skulle jag välja ett hårdare golv.

Tyvärr tycker jag att vårt golv är väldigt svajjigt. Om det beror på själva golvet eller underlaget vet jag egentligen inte. Vi har lagt golvet på underlaget Provent från Bauhaus (se länken nedan). Det mest troliga är nog ändå att det är underlaget som gör att golvet gärna reser sig och blir svajjigt. (tanken med provent är att det ska lufta under golvet) Iof mjukt å skönt att gå på med det knastrar även under fötterna. Samtidigt ligger våra golvvärmeplåtar lite snålt spikat under underlaget vilket ytterligare ökar känslan av ett golv som reser sig. Kanske ger det sig med tiden eller så kommer det variera med årstiderna, ingen aning...

Hoppas jag inte gjorde dig allt för förvirrad men så som vårt golv är skulle jag inte rekommendera dig. Men det kan som sagt bero på underlaget. Det jag säkert kan säga är: Köp inte Provent använd istället XPS Easy eller liknande, lättare att lägga ut och ger en bättre känsla i golvet!

http://www.bauhaus.se/underlag-provent.html
http://www.bauhaus.se/underlag-xps-easy.html

Lycka till!
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Jennie

Publicerad 2014-01-15 07:57:15

Tusen tack för all info! Det är till stor nytta!! :)
//Jennie

Postat av: Magnus

Publicerad 2015-02-07 19:16:52

Hejsan ! funderar på att sätta upp samma stenar bakom våran kamin, hur svårt var det att få till innerhörnet med dessa stenar ?

Svar: Hej, vi tog hjälp av plattsättaren för att sätta plattorna bakom kaminen. Tror inte han hade några större problem med innerhörnet. (inget han gnällde över i alla fall) men eftersom plattorna är lite oregelbundna kanske han fick lov att kapa av några för att få det schysst..
Eva-Maj & Robin Erneby

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela