Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Närmar oss slutet

Publicerad 2014-01-22 15:29:04 i Allmänt,

Nu är det inte mycket kvar i byggskedet. Vi hade mäklare på besök för värdering i veckan, hans utlåtande var mycket glädjande då han värderade huset till 3,2 Mkr. Med tanke på att prognosen i kreditivet pekar mot 2,3 Mkr (två fakturor återstår) så ser läget inför omläggning till bolån mycket ljust ut! :D
 
Totalt hamnar vi nånstans cirka 400 kkr under budget. En stor del av det beror av att hantverkskostnader blir mycket mindre än budget. cirka 250 kkr för snickare bland annat. Vi har m.a.o. fått lön för mödan kan man säga. Andra poster som blivit mindre mot budget är bl.a. elanslutning, försäkringar, räntor och oförutsett (budget 110 kkr). På försäkringar så slapp vi teckna byggfelsförsäkring enl. beslut från byggnadsinspektören. Nu kan man läsa i olika medier att försäkringen är på väg bort. Detta är mycket glädjande för alla husbyggare, inte minst för oss som räknas som "egenbyggare" då försäkringen visats sig vara helt verkningslös och samtidigt hutlöst dyr. I vårt bygge tecknade vi bara en villahemförsäkring via ett lokalt försäkringsbolag. Premien var ungefär lika stor som en vanlig hemförsäkring.
 
Mer infon om den totala ekonomin i bygget kommer så snart vi fördiställt alla kostnader och summerat kvittohögen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela