Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Bygge av farstutrappa

Publicerad 2014-03-24 13:36:00 i Allmänt,

Efter att ha klivit upp på lastpallar hela vintern var det dags att ta tag i vårens första byggprojekt; farstutrappan. Efter lite inspirationsbildsletande via nätet föll valet till sist på en trappa i tre nivåer som man ska komma upp till från alla sidor, dvs ingen handledare. Trappan skissades upp i cadden och materialet inhandlades. Väl på plats insåg vi att uppskissad trappa blir för liten och vi var alltså tvungna att åka tillbaka till brädgården. Då är det skönt att veta att det bara är en mil dit :)

Så här har bygget gått hittills. Nu återstår kjol på farstun och det sista av trallen (de två nedersta planen är klara i framkant)

 
 
 
 
Nivåskillnad mellan det nedersta steget och uppfarten är fortfarande ganska stor. Det blir till att fylla upp och jämna av!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela