Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

FFU

Publicerad 2013-04-06 18:17:00 i Allmänt, Ekonomi, Projektering,

Jakten på de sista offerterna håller på för fullt. Nu är det prisuppgifter för in- och utvändiga målerier som gäller. Vi har tänkt ha släta, vitmålade tak i samtliga rum. Ett tag var vi inne på pärlsponstpanel eller liknande för vissa rum men det känns som att vi avvaktar med det och bor in oss innan vi går lös allt för mycket med det lantliga stuket. Självklart är det också en kostnads- och tidsaspekt med i vårt resonemang. Att spackla och måla taket är helt klart det billigast och snabbaste sättet att färdigställa arbetet på. På innerväggarna har vi tänkt att genomgående köra med tapet. Detta är helt Eva-Majs avdelning och där har jag (Robin) mest en vetofunktion :)

Utvändigt hade vi tänkt att köra på med äkta Falu rödfärg. Men p.g.a. att Bergslagspanelen som vi tänkt använda på fasaden endast kommer grundad och förstruken med en akrylatfärg så kanske vi måste svänga över till det. Men vi får se, denna fråga har vi precis börjat rota i.

Måleriarbeten är också den delen av husbygget som vi har störst möjlighet att rycka in och jobba av lite själva. Därför ska det bli intressant att få in de här offerterna för att se vad vi kan spara på att göra lite mer jobb själva!

Tyvärr blev det inget besök hos eldabutiken i dag. Ingen panik med det besöket men det skulle kännas skönt att reda ut allt kring skorstenarna ordentligt i god tid före byggstart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela