Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Tiden går fort!

Publicerad 2013-04-26 15:29:00 i Allmänt,

För ungefär ett år sen började vi utforma planerna för vårt byggande. Vi beställde hem pallvis med inspiration i form av kataloger, hustidningar och all möjlig tänkbar inspiration. Det tog flera månader att sortera ut, klippa och klistra bland tidningarna. En del frågor var vi självklart beredda på att ställas inför men vi upptäckte ganska snart att det mesta kommer att handla om detaljer. Frågor som; Ska vi ha en- eller två plan? Spröjsat eller inte? Köksö eller bardisk? - Har alltid nån av oss haft ganska starka åsikter kring. Svårare att ta ställning kring är saker som om vi ska ha målade eller tapetserade väggar? Spotlights eller ”vanlig” armatur i badrum och kök? Vita eller träfärgade vagnsstycken på trappan? En stor hjälp i sökandet av information i sådana frågor har vi fått just från hustillverkarnas kataloger och hemsidor. En av tillverkarna som har ett gediget inspirationsgalleri är Trivselhus. På deras hemsida Trivselhus har vi spenderat mycket tid med att specialstudera olika färgval, lösningar och materialval. Duger det inte med inspirationsbilder så erbjuds det ofta visningar i nyproducerade hus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela