Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Vattnet flödar!

Publicerad 2013-04-15 20:36:00 i Allmänt,

I helgen har vi hängt på tomten. Hela tiden med ett ständigt skvalande i bakgrunden. De tillrinningsförbättrande åtgärderna i mitten på förra veckan blev mycket lyckade och vi har haft ett konstant flöde dygnet runt från brunnen. Flödesgarantin från borrarna ger 2400 l/dygn. Med rådande flöde har vi fått upp mer än tre gånger så mycket och detta utan att ha bottenkänning i brunnen. I morgon ska borrarna plocka upp sin lånepump och ta prover för natrium och kalium (salt). Eva-Majs snälla mamma har dock redan fixat en massa tester på vattnet och samtliga visar på bra kvalitet, enda anmärkningen hittills är en något förhöjt nivå av fluor.

Nu gäller det att snabbt som attan få kommun att accelerera med bygglovsansökan... Förväntningar, förhoppningar!
 
Kallt, klart och friskt!
 
Allt som syns är foderröret.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela