Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

En mycket lyckad start på bygget!

Publicerad 2013-08-21 22:31:00 i Allmänt, Bilder,

I helgen reste vi äntligen huset. Strax efter 0700 i lördags stod det första  blocket på plats. Innan 0900 var hela bottenvåningen monterad. Under lördagen hann vi med att montera samtliga väggblock samt lyfta upp alla takstolarna. Under söndagen kom snickarteamet ut och hjälpte till med spontluckor och pappning. Med en vältajmad pappning kunde vi andas ut när det kom en rejäl åskskur bara 20 minuter efter att vi fått dit den sista biten med papp.
 
Nu i början av veckan har vi firat vår semester med målning, montering av vindavledare, komplettering av blockskarvar och mera målning. Samtidigt har snickarna arbetat på i en rasande fart. Taket är färdigläktat och hela övervåningen är färdigglesad och plastat. Torsdag och fredag kommer att ägnas åt att färdigställa utvändigt med plåtar, knutbräder och vindskivor. Om det hinns med börjar även arbetet med att glesa undervåningen på torsdag. Under fredagen kommer det mera material i form av rännor, golvspån, pannor m.m. DHL är även på väg med skorstenarna men de har tagit paus i Eskilstuna.
 
På lördag är det dags för takläggning. Hoppas på samma flyt med vädret även i fortsättningen!
 
Nu blir det en kavalkad av bilder från början av bygget i något rörig ordning...
 
Leverans av takstolar. Inte en sekund för tidigt. Nockbalken lossade strax efter 17 på fredagskvällen!
 
Lastning av väggblock.
 
Robins far styr in paketen med gipskivor på plattan. Med materialet på plats slipper vi släpa skivor in i huset.
 
En bild på montaget strax innan frukost.
 
Om ni undrar över färgsättningen så är det gråa grundat och det röda struket en gång. En del block har vi hunnit måla innan de levererades, andra inte..
 
Vy från sydväst. Nu börjar man få en känsla om hur det kommer att bli.
 
Vy från öster. Framsidan. Bilden är tagen i söndags kväll tio minuter före regnet började ÖSA ner!
 
Eva-Maj kompletterar blockskarver med åldersbeständig tejp. Plasten och tejpen ska se till att vår svett stannar inne i huset och inte kryper ut i väggen.
 
En härlig utsiktsbild mot sydost från nocken. Bönderna har fullt upp med skörden och vi har tur med vinden. Inte roligt att få allt det dammet på ett nymålat hus!
 
Robin monterar vindavledare och cellplast. Kanske det tråkigaste momentet med hela bygget men ack så viktigt!
 

Kommentarer

Postat av: Karolina

Publicerad 2013-08-21 23:04:14

Smart att placera gipsskivorna inomhus från början! =)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela