Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

EL & Bilder från helgen

Publicerad 2013-12-09 14:59:38 i Allmänt,

Nu har vi äntligen fått en riktig elanslutning! Bara två dagar kvar till OVK så det var inte en dag för tidigt!
 
Här är ett par bilder från köket. Saknas bänkskiva å lite kakel...
 
 
 
 

En produktiv helg

Publicerad 2013-12-09 07:54:27 i Allmänt,

Med alla föräldrar på plats och förstärkta med vänner så blev helgen minst sagt produktiv. En lång lista med "att göra" betades av. Vi har bl.a. målat hela bottenvåning inkl. trapphålet. Monterat klart köket (exkl. köksö). Monterat skjutdörrsgarerobi vårt sovrum. Monterat TV-antenn på vinden. Monterat dörrkarm. Fixat friskluftsanslutning till kamin. städa, plockat å flyttat grejer m.m. m.m.
 
Nu i veckan får vi se till att alla entreprenörer kör hårt ända in i kaklet och att elbolaget kommer och gör anslutningen till elnätet!
 
Tyvärr hade vi ett så pass högt tempo i helgen så vi missade att ta bilder. Kanske någon förälder kan bidra med en bild på köket?
 
 

Det lackar mot inflytt!

Publicerad 2013-12-03 07:53:27 i Allmänt,

Nu går allt i en rasande fart. I helgen blev vi klara med golvet på bottenvåningen. Plattsättaren startar med tvättstugan idag å målaren har bara en liten del spackling kvar innan taket kan slipas å målas. Planen för kommande helg är att vi ska bli helt klara med ytskikten.Sen gäller köksmontering och listning i hela huset. Farstubygget har pausats lite sen vi fick på pappen men blir det en stund över i helgen så blir det takläggning även där.
 
I måndags gjordes inköp av duschväggaroch kakel till väggen bakom kaminen. Efter ett lååååångt letande på webben och i butiker blev det ändå inköp av allt i den närmaste bygghandeln. Bra pris och bra kvalitet. Vi ser ingen anledning att spendare 5 kkr extra per duschvägg för att få ett välkänt märke..
 
Inte många byggdagar kvar nu. Sotaren är bokad till den 11. Slutsamråd med kommun den 18. Inflytt den 21. Bara alla levererar på slutet så ska det funka!
 
Golvet på bilderna är en ekplanka från den närmaste bygghandel. Bra kvadratmeterpris (halva mot "kända" märken) och inga djupa fasningar.
 
Eva-Maj är noggrann med ångfolien under golvet!
 
Kapa och klyva är kul. Blir snygga hörn.
 
Halvvägs!
 
 

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela