Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Färgsättning

Publicerad 2013-07-02 20:31:00 i Allmänt, Måleri, Projektering,

Eftersom panelen till blocken endast kunde levereras med grundstrykning kommer vi att ägna en del tid åt fasadmålning den närmaste tiden. Vi har valt att hålla huset i en lantlig stil men med en modern färg. Vi har valt att använda Jotun Demidekk Ultimate helmatt, färgen som sägs hålla i upp emot 15 år efter två strykningar. Den första strykningen blir alltså nu och den andra fram i vår. Huset kommer att bli rött med Jotuns brytning "Vildvin" till ascentfärg på fönster- och dörrfoder har vi valt "Gyllenockra". Knutar, vindskivor och takfot blir även de röda liksom vinskivor och plåtar. Hängrännor, stuprör och fönsterbleck i aluzink.
 
Här är ett exempel på ett liknande hus med den färgsättning vi valt. Bild från jotun.se
Våra fönster blir dock vita och vindskivorna som sagt röda. Annars ska det stämma hyfsat :)
 

Kommentarer

Postat av: Amanda

Publicerad 2013-07-05 08:29:57

Det kommer att bli så fint :-)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela