Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Materialet har anlänt

Publicerad 2013-06-30 09:28:00 i Allmänt, Bilder, Projektering, Tomten,

Det har varit väldigt låg aktivitet på bloggen från vår sida den senaste tiden. Nu när bygget kommer igång på allvar så lovar vi att det ska bli tätare mellan inläggen!
 
Nu har äntligen virket till bygget anlänt. I några välpacketerade högar ligger det som ska fogas ihop till vårt hus. Det är fortfarande svårt att greppa men för varje moment som går känns det mer och mer verkligt. Starten för markarbetena blev framflyttad en vecka så till nästa helg kanske vi får provköra vår nya väg!
 
 
Vi har "tvingats" till en hel del investeringar i verktyg och annat - bra att ha - inför bygget. Ett skruvdragarkit från Makita har inadlats och ett välbehehövligt besök på Bahco-outlet i Enköping resulterade i handverktyg för en femhundring, kostnaden för prylarna i en vanlig bygghandel är dock mer än dubbelt! I dag ska vi iväg å kika på ett par begagnade cirkelsågar av typen Hitachi C6BU2 - perfekta att kapa bl.a. skivor med :)
 
Till sist en bild där man kan skymta läkten som vi stolpat ut vår alldeles egna grusväg med (eller det som ska bli vägen).
 
 

första milstolpen

Publicerad 2013-06-19 22:17:34 i Allmänt,

i dag har vi skrivit vårt första kontrakt. värde 390 kkr med grävfirman. känns som ett mycket bra val. på tisdag nästa vecka kan de ha etablerat sig på tomten och startat med schaktningen :) Trevlig midsommar!

Pussel

Publicerad 2013-06-12 08:00:23 i Allmänt,

Likt ett jättepussel börjar nu bitarna sakta falla på plats. Vi har valt snickare till bygget, det blir två grabbar i vår egen ålder från en grannstad som tar sig an cirka 1000 timmar med snickerier i och utanpå huset. Tyvärr har vi ännu inte hittat helt rätt med rörentreprenör, hoppas på lösning under nästa vecka. Till markarbeten blir det en bonde i byn som även kör markfirma lite vid sidan av. Hans pris var helt outstanding, inte minst på tilläggsarbeten där hans timpeng med grävmaskin och flak var 1000 kr lägre än kandidat no. 2.

Bygglov och startbesked är klart! Bara att sätta igång å gräva. Vi kommer ha ett sista möte med grävisen i helgen och han kommer starta med schaktning efter midsommar. Resning av väggblocken sker i början på augusti. Vi har lyckats att senarelägga vår egen semester så det blir kontorsjobb hela juli... Tråkigt men lätt värt!
 
För att vi ska ha något att göra under kvällar och helger har vi bestämt att börja med att själva bygga en carport. En lagom utmaning och en bra uppvärmning inför själva husbygget. Det blir en klassisk, enkel carport med integrerat förråd i bakre änden. Som inspiration använder vi en carport från Jabo. Vi tänker inte lägga 30 kkr+ för en byggsats utan står själva för materialinköp etc.Carport-bygget kommer igång tidigast efter det att markfirman skrapat av ytan och hjälpt till att göra lite hål för plintar. Då får vi cirka 30 dagar på oss att färdigställa carporten. 
 
Nu gäller det att skriva vattentäta kontrakt med firmorna så att vi slipper otrevligt ÄTA-arbeten...

Fastighetsägare och egen adress!

Publicerad 2013-06-04 08:55:00 i Ekonomi, Projektering,

Nu är vi så äntligen ägare till vår alldeles egna fastighet! Vi har t.o.m. erhållit en adress! Kanske skulle omdirigera all pos till tomten redan nu :)

I dag ska vi träffa banken för att knyta ihop det sista kring byggkreditivet. Tidplanen: Markarbeten efter midsommar, resning i början av augusti. Under tiden bygger vi troligen vedbod, förråd och carport. Bra sätt att värma upp hantverkargenen på och samtidigt skönt att ha det klart i tid, annars blir det nog aldrig gjort...

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela