Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Materialet har anlänt

Publicerad 2013-06-30 09:28:00 i Allmänt, Bilder, Projektering, Tomten,

Det har varit väldigt låg aktivitet på bloggen från vår sida den senaste tiden. Nu när bygget kommer igång på allvar så lovar vi att det ska bli tätare mellan inläggen!
 
Nu har äntligen virket till bygget anlänt. I några välpacketerade högar ligger det som ska fogas ihop till vårt hus. Det är fortfarande svårt att greppa men för varje moment som går känns det mer och mer verkligt. Starten för markarbetena blev framflyttad en vecka så till nästa helg kanske vi får provköra vår nya väg!
 
 
Vi har "tvingats" till en hel del investeringar i verktyg och annat - bra att ha - inför bygget. Ett skruvdragarkit från Makita har inadlats och ett välbehehövligt besök på Bahco-outlet i Enköping resulterade i handverktyg för en femhundring, kostnaden för prylarna i en vanlig bygghandel är dock mer än dubbelt! I dag ska vi iväg å kika på ett par begagnade cirkelsågar av typen Hitachi C6BU2 - perfekta att kapa bl.a. skivor med :)
 
Till sist en bild där man kan skymta läkten som vi stolpat ut vår alldeles egna grusväg med (eller det som ska bli vägen).
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela