Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

U125140

Publicerad 2013-05-15 13:37:53 i Allmänt,

I rubriken kan man tro att dagens inlägg handlar om ryska ubåtar. Så är inte fallet. U125140 är ärendenumret för vår numer avslutade lantmäteriförrättning. Slutdokumentationen inkom idag och det är nu dags att söka lagfart för fastigheten. (Akten för förrättningen blev på 53 sidor...) Handläggningstiden är uppskattad till cirka fem arbetsdagar så lagfarten borde vara vår i god tid till bankmötet den 14 juni. Nästa vecka väntar tekniskt samråd med Västerås stad och kontrollansvarig. Ska bli intressant att få se lite ansikten på de handläggare vi ägnat stor tid åt det senaste halvåret.
 
I övrigt är det fortfarande skrämmande lugnt. Känns som att vi verkligen bara går och väntar på att få sätta igång på riktigt. I morgon blir det besök på fönsterbutik för att klämma å känna lite. En del beslut måste fixas till samrådet och vi måste nog även kunna visa upp en korrekt energiberäkning och lite försäkringar... Får se hur det blir med den bite :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela