Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

In på upploppet

Publicerad 2013-11-21 08:01:48 i Allmänt,

Nu känns det verkligen som att vi är på väg mot målet. För varje dag så ser man framsteg på ytskikten. Nu är väggar, golv och tak i badrummet nere färdigt sånär som en liten fogning mellan vägg och tak. Däruppe är väggarna färdigkaklade. Golvet läggs troligen klart denna vecka. Idag kommer även elektriker å rörmokare för att börja inkoppling av el och vatten. Anticimex har plockat bort sina fläktar så det går även fint att börja sätta plattor i groventrén. För vår del gäller kompletteringar av väggar på övervåning denna vecka. Vi har även gjort en del inköp av bl.a. muggstolar och en kommod till lilltoan. I helgen lutar det åt att lägga om golvet i köket (Det skulle visst limmas, stod att läsa i instruktionerna...) När det är klart följer montering av köket. 
 
En härlig känsla att se allt växa fram, inom tidplan dessutom!
 
Elektrikern har att göra..
 
Inkommande vatten, bergvärme i svarta rör. Ut till värme- och vattenfördelare i vitgråa rör-i-rör. Gardenaslangen har använts som vattenkälla hittills i bygget.

Två muggstolar å en kommod. Det är inte vår bil på bilden...Tyvärr!
 
Färdigkaklade väggar i badrum på övervåningen.
 
E-M inspekterar.
 
Kommod med spegel. 
 
Passade bra med liten kommod.
 
Snart klart. Väntar bara på blandare som skickas 25/11.
 
Vitt i taket.
 

Ingen tid för bloggen :)

Publicerad 2013-11-18 09:05:39 i Allmänt,

Nu är det verkligen full fart i bygget för vår del. Eva-Maj har rollat så att hon har fått växtvärk i ryggmusklerna! :) Vi kom nästan så långt som vi önskat i helgen. Övervåningen är i princip färdigmålad så när som på några vägghörn som fick kompletteras med spackling. I den här veckan kommer elektrikern tillbaka för att börja arbetet med elcentralen och dosor/lock på övervåningen. Plattsättarna fortsätter sitt arbete i badrummet uppe och efter att anticimex hämtat hem avfuktaren (måndag) är det även fritt fram att börja kakla i groventrén. Om det blir klart i groventré denna vecka får rörisen komma in å börja färdigställa sina arbeten under nästa vecka. Tidplanen är under kontroll men vi kommer troligen behöva mer hjälp av snickarna för att få ordning på golv- och taklister inom rimlig tid.
 
Vi har lärt oss så otroligt mycket under arbetets gång. I går stötte vi på ett problem som en vän varnat för. Eftersom vi (och snickarna) satt in karmar utan att testa med en dörr finns risken att dörren kommer passa som skit i karmen. vi testade tesen i går genom att låna en dörr. Mycket riktigt, inte en enda dörr passade bra. Det blev till att justera samtliga dörrar på övervåningen. Ingen lätt uppgift när alla foder kring dörren är fastspikade. Några foder fick stryka med men vi klarade oss rätt bra ändå. Nu passar dörrarna väldigt bra. Skönt att vi upptäckte problemet nu och inte senare!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela