Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Att tjäna pengar på IKEA

Publicerad 2013-10-22 13:52:00 i Allmänt, Ekonomi,


Nyligen när vi passerade IKEA noterade vi att de satt upp ett stort plakat med rubriken "20 % på alla vitvaror". Typiskt att vi beställde och fick vårt kök bara några veckor tidigare! Men vi tänkte att det ändå är värt besväret att kontrollera om det inte går att få motsvarande pengar tillbaka retroaktivt. Så vi begav oss till det blågula varahuset i Västerås. Där konstaterade kundtjänst att vi tyvärr beställt vårt kök för tidigt och att vi därmed inte var berättigade till rabatten. Däremot är det fortfarande möjligt att utnyttja ångerrätten på 3 månader (Eftersom vi har kvar vitvarorna i originalförpackningarna.) Men då måste vi åka tillbaka med allt till varuhuset. VI tyckte dock att det lät lite väl fyrkantigt så vi ringde till kundtjänst istället. Efter 15 minuters telefonkö stod det klart att de visst skulle sätta in pengarna på önskat konto! 6613 kr tillbaka, inte illa pinkat för 15 minuters telefonkö!

Nu är även muraren klar med vedspismonteringen och putsningen av dito. Ska bli spännande att se resultatet i kväll! Så här såg det ut i går:
 
 

Kommentarer

Postat av: Madeleine

Publicerad 2013-10-22 17:52:25

Haha, den summan är helt klart värd att spara in. Vi var på Ikea två veckor innan 20%-kampanjen startade. Men killen på köksavdelingen tipsade oss om att avvakta med spishällinköpet tills vecka 41 för då skulle vi kunna ta del av rabatten. Så kan man också jobba ;)

Svar: Schysst! Tyvärr får personalen på IKEA inte reda på kampanjerna förrän i sista stund. Vi frågade flera gånger när vi väl köpte köket i och med att det brukar vara kampanj under november. Men de hade verkligen ingen aning om det skulle komma något.
Eva-Maj & Robin Erneby

Postat av: Maj-Britt

Publicerad 2013-10-22 22:50:07

Vad roligt att det finns kvar sunt förnuft! En stor stjärna för IKEA.

Svar: Ja verkligen bra för att vara en så stor organisation. Trodde faktiskt inte att det skulle funka. Återigen ett stort bevis att det finns mycket pengar att spara vid privata byggprojekt, Det tar så lite tid att vända på prislappar och pruta med personalen!
Eva-Maj & Robin Erneby

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela