Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Sprutat och (halv)klart

Publicerad 2013-10-09 07:55:50 i Allmänt,

I går kom så äntligen den efterlängtade lösullen på plats. Tyvärr har man bommat att spruta i taket för utbyggnaden på bottenvåningen :( Kanske ville isolerarna så gärna komma tillbaka till vårt fina hus? Mest troligt är att det blivit något fel i kommunikationen, igen!

Med lösullen på plats är det bara att kötta på med värmen i plattan. På torsdag etablerar anticimex utrustning för avfuktning. Det krävs för att vi ska få lägga tätskikt och golv på bottenvåningen inom rimlig tid. RF i plattan måste ner under 85 % för att tätskiktet ska få läggas. Medan bottenvåningen hängs på tork får vi fokusera på att börja färdigställa på övervåningen. I går kväll köpte vi golv som vi hoppas få börja lägga i helgen. Spackling av väggar startar på måndag. Framöver kommer vi få se lite mer av hur det egentligen kommer att se ut när det är färdigt!
 

Tyvärr är vi dåliga på att ta bilder på materialval etc. Däremot lyckades jag ta lite bilder på ullen. Inte så roligt kanske men men..
.
Vy mot söder. Skorsten, avluftning för avlopp och imkanal skymtar i bakgrunden
 
Det enda som syns av FTXaggregatet från vindstrappan
 
Vy mot norr. Skorsten från kamin i bakgrunden
 
Serviceplattforme framför FTXaggregatet. Plattformen kommer att isoleras med "vanlig"isolering som går att lyfta bort. Under plattformen ligger det redan 195mm isolering.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela