Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Vedspisfundamentet tar form

Publicerad 2013-10-17 22:10:20 i Allmänt,

Nu har muraren börjat med vedspisfundamentet. I morgon ska spisen lyftas på plats och anslutas mot skorstenen. Skorstenen har vi placerat i tvättstugan direkt bakom vedspisen vilket gör att rökröret från spisen blir dolt med en vägg-genomföring. För att få en brandsäker vägg muras en 7 cm bred vägg upp bakom spisen. muren + 5 cm luftspalt är godkänt enl nya regler som knappt sotaren kände till. Skönt att få sakerna på plats så att vi kan fortsätta med köksmonteringen.
 
I dag blev brunnsborrarna klara med energibrunnarna. knappt ett spår på tomten.
 
På kvällen fortsatte vårt arbete med att slipa all spackling av väggarna på övervåningen. Idag hade vi munskydd för jävlar vad det dammar!
 
I helgen ska det sista slipas och eventuell komplettering med spacklingen bli av. När det är gjort börjar grundmålningen av väggarna. Under gårdagens besök hos färghandeln gjordes ett klipp när vi fick takfärgen för halva priset vid köpet av grundfärgen till väggarna. Många bäckar små...
 
Hål taget för inmurningsstos i skorsten
 
Vedspisfundament i klassiskt tegel och brandvägg i leca
 
Insidan av fundamentet är färdigputsat
 
 

Kommentarer

Postat av: Maj-Britt

Publicerad 2013-10-18 02:07:44

Åh vad fint det blir! Ska fundamentet verkligen rappas? Det ser så fint ut ändå.

Svar: Blir schysst med vitt. Ska helst målas med en silikatfärg enl. muraren. Ingen aning om vad det är :p
Eva-Maj & Robin Erneby

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela