Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Skorstensmontage

Publicerad 2013-09-01 20:45:00 i Allmänt, Bilder,

I fredags missade vi en arbetsdag på bygget p.g.a. konferensresa med jobbet. Men efter en stadig hotellfrukost på lördag morgon (som vi stod oss på fram till sen kväll) körde vi på i huset från lunch istället. Under dagen monterades hängrännan på framsidan, ställningen sänktes, taksprånget grundades, en del pannor spikades och vi påbörjade arbetet med skorstenarna. Med hjälp av Eva-Majs pappa så fick vi mycket gjort trots halvdag!
 
Under söndagen fortsatte vi med skorstenarna och vi hann nästan med att montera båda två upp till nockbalken på vinden. Anders kom förbi efter lunch och satte genast ett högt tempo. Förutom skorsten la vi nockpannor på kupan. Snart är taket helt klart, även om det återstår en hel del pyssel med genomföringar för avluftning, skorstenar, imkanal m.m.
 
Första legobiten på plats. en liten klack i betong som vi gjöt under lördagen för att få skorstenen helt i våg.
 
Eva-Maj fyller botten med betong för att fästa första innerröret i.
 
Ett "speciallim" är allt som behövs för att montera bitarna.
 
Eva-Maj kämpar på med monteringen. Knappt en tredjedel av skorstenen till kaminen är nu monterad.
 
Anders är imponerad över takhöjden på krypvinden. Det var tur att han tittade förbi, tror det hade varit svårt att få Eva-Maj att klättra runt däruppe!
 
Skorstenen för kaminen färdigmonterad. Skorstenen kommer att byggas in i garderober i båda plan och försvinner på så sätt. En stor fördel är att skorstenen får byggas mot brännbart material utan vidare isolering.
 
Snickarna hade tagit ett perfekt hål i bjälklaget. Så klart!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela