Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Strykning #2

Publicerad 2014-04-14 08:11:14 i Allmänt,

När vi målade första strykningen i somras/höstas så var vi väldigt nöjda med att skjuta upp den andra strykningen till våren då "vi kommer ha mer tid.." :)
 
Nu är i alla fall arbetet igång och det är bara västra sidan (baksidan) och farstun kvar. Helgen bjöd på ett bra målarväder även om det blåste lite väl hårt emellanåt.
 
Foto: Perfekt målarväder☀️☀️!
 
När målningsjobbet är klart återstår att färdigställa det sista med farstun (kjol och panel under utsprånget. Den biten borde vi hinna med under påsken. Sen är tanken att vi ska sätta igång med altandäcket. Jag testade ett enkelt program på Gardenas hemsida. Kul sätt att göra snabba illustrationer över tomtens layout. Oklart om vi kommer låta altanen svänga runt på södergaveln, orsaker mest merjobb med extra gersågning mm :)
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela