Husbygge i Väster Skogsta, Västerås

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m.

Bygge av farstutrappa

Publicerad 2014-03-24 13:36:00 i Allmänt,

Efter att ha klivit upp på lastpallar hela vintern var det dags att ta tag i vårens första byggprojekt; farstutrappan. Efter lite inspirationsbildsletande via nätet föll valet till sist på en trappa i tre nivåer som man ska komma upp till från alla sidor, dvs ingen handledare. Trappan skissades upp i cadden och materialet inhandlades. Väl på plats insåg vi att uppskissad trappa blir för liten och vi var alltså tvungna att åka tillbaka till brädgården. Då är det skönt att veta att det bara är en mil dit :)

Så här har bygget gått hittills. Nu återstår kjol på farstun och det sista av trallen (de två nedersta planen är klara i framkant)

 
 
 
 
Nivåskillnad mellan det nedersta steget och uppfarten är fortfarande ganska stor. Det blir till att fylla upp och jämna av!
 

Blogguppehåll

Publicerad 2014-03-19 20:32:00 i Allmänt,

Det har gått rekordlång tid sen det senaste inlägget. Jobbet med huset har också stått relativt still. Vi har mest njutit av situationen och även varit i lilla Sverige i två veckor för en välbehövlig semestervila.

De projekt som nu ligger i röret är först en trappa till farstun. Det blir en trappa i tre nivåer där den översta hamnar i höjd med golvet på farstun för att bilda en avsats. Vi hoppas bli klara med trappen i helgen. Sen har vi en del tomtarbeten att ta tag i. Stenhögar ska flyttas och planteringar ska anläggas. Med tanke på dagens 5 cm nysnö så känns det dock rätt så avlägset just nu. I sommar blir det altanbygge som prio ett och till hösten är planen att upprätta ett garage. Eftersom vi bor utanför planlagt område så får vi bygga komplementbyggnader på 55 kvm utan bygglov. Bodar och andra småhus är det fritt fram med så räkna med att veden hamnar under tak under året! :D För att bli av med de sista surdegarna inomhus så tänkte vi ringa snickaren nu när vi fått hem det sista paketet med taklister..

Om

Min profilbild

Eva-Maj & Robin Erneby

Eva-Maj & Robin bloggar om husbygge utanför Västerås. Vi bygger ett 1,5-planshus som vi själva projekterar när det gäller ritningar, dimensionering av uppvärmning, ventilation, VA m.m. Tomten är en gåva från Eva-Majs familj. Den blir cirka 3 800 kvm och husets boyta cirka 180 kvm fördelat på 1,5 plan med förhöjt väggliv. Planerad byggstart i maj 2013.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela